Icon home
Novosti
Odabrana novost
Grad Umag pokrenuo projekt „Umaški gradski vrtovi“
Projekti
21.04.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Grad Umag pokrenuo projekt „Umaški gradski vrtovi“
Projekti
21.04.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Uslijed krize uzrokovane korona virusom, Grad Umag je odlučio pokrenuti projekt davanja u zakup gradskih vrtova čime će se poboljšati kvaliteta života građana Umaga u socijalnom, zdravstvenom, ekonomskom, ali i ekološkom smislu.

Tako je Grad Umag, dana 21. travnja 2020. godine, objavio javni poziv za davanje 58 vrtnih parcela, površine cca 50m2, na korištenje, a u svrhu uzgoja voća i povrća, začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe. Vrtne parcele su prije svega namijenjene građanima iz urbanih sredina, odnosno stambenih zgrada, a koji nemaju okućnicu ili zemljište pogodno za obrađivanje.


Umaški gradski vrtovi situirani su nedaleko centra grada, na području naselja Vrh, a građani koji će se javiti iste će moći koristiti po simboličnoj cijeni od 3 kune po m2 godišnje.


Tako će Umažankama i Umažanima biti omogućen uzgoj zdrave hrane, smanjenje opterećenja kućnog proračuna i zdrav način korištenja slobodnog vremena, promičući pritom zdrav načina života te upoznavanje s važnosti bio-raznolikosti.


„U ovim teškim trenucima želja nam je pomoći sugrađanima u svim segmentima. Obrađivanje vrta, u blizini centra grada, zasigurno predstavlja poruku zajedništva i solidarnosti, a ujedno i konkretnu pomoć kućanstvima koja će od sada moći uzgajati vlastito voće, povrće, cvijeće ili bilje. Ovo je relativno maleni projekt, ali koji ima dušu i društveni značaj za sve nas, stoga pozivam svoje sugrađane da se jave i da zajedno krenu u novu korisnu avanturu“ naglasio je gradonačelnik Vili Bassanese.

Zadnji dan za podnošenje ponuda je 04.05.2020. godine, a pravo sudjelovanja imaju sve fizičke osobe s prebivalištem na području Grada Umaga koji žive u stambenim blokovima i nemaju u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište.


Tekst Javnog poziva možete pogledati u nastavku:

expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji