Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Grad Umag: Potpisan Kolektivni ugovor s Domom „Atilio Gamboc“
Treća životna dob
26.06.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Grad Umag: Potpisan Kolektivni ugovor s Domom „Atilio Gamboc“
Treća životna dob
26.06.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U okviru kontinuiranog i proaktivnog socijalnog dijaloga, a na prijedlog i inicijativu Grada Umaga, danas 26. lipnja 2024. godine, u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“, potpisan je novi Kolektivni ugovor koji osigurava stabilnost i prava djelatnika jedinog Doma za starije i nemoćne osobe u 100%-om vlasništvu jedinice lokalne samouprave, odnosno Grada Umaga.


Potpisivanju su tako pristupili gradonačelnik Grada Umaga, predstavnici Doma „Atilio Gamboc“ na čelu s ravnateljicom Dianom Lekić te Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije, većinski sindikat u ustanovama čiji je osnivač Grad Umag.


Nakon potpisivanja, izrazivši zadovoljstvo postignutim dogovorom, gradonačelnik je istaknuo da je Kolektivni ugovor rezultat kompromisa, pregovaranja u dobroj vjeri i intenzivnog rada. „Zahvaljujem na korektnoj suradnji i socijalnom dijalogu. Direktnim utjecajem na povećanje mjesečnih primanja i drugih prava i obveza po osnovi radnog odnosa, ovim Ugovorom osiguravamo stabilnost te prava djelatnicama i djelatnicima umaškog Doma umirovljenika“, izjavio je gradonačelnik Vili Bassanese te napomenuo kako će Kolektivni ugovor vrijediti od 1. srpnja 2024. godine.


„Zahvaljujem još jednom na konstruktivnoj suradnji, otvorenom dijalogu i nadasve profesionalnom odnosu triju strana, kojeg ćemo i dalje unaprjeđivati“, zaključio je Bassanese tom prilikom.


Valja napomenuti kako je umaški Dom za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“ svoja vrata otvorio 2014. godine, povodom Dana Grada Umaga, te je od samog početka postao simbolom ponosa Umaga, grada koji posebnu skrb osigurava upravo najosjetljivijoj kategoriji, umirovljenicima. 

Za razliku od ostalih domova u Hrvatskoj, riječ je o ustanovi koja je u cijelosti izgrađena sredstvima Grada Umaga. Ujedno, rad Doma nije financiran od strane županije i/ili države, već isključivo sredstvima Grada Umaga i korisnika. 

expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji