Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umag: Po prvi put u Hrvatskoj Decanter dodijelio nagrade hrvatskim vinarima
Ostalo
28.06.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umag: Po prvi put u Hrvatskoj Decanter dodijelio nagrade hrvatskim vinarima
Ostalo
28.06.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Golf Adriatic Clubhouse Kempinski u Savudriji bio je domaćin "Decanter 2024 Winners Showcasea", manifestacije koju prvi put u Hrvatskoj zajednički organiziraju udruga vinogradara i vinara Vinistra i Decanter, najutjecajnije ocjenjivanje vina na svijetu.


Na ekskluzivnom vinskom eventu predstavilo se 40 vina hrvatskih vinarija koja su osvojila medalje na ovogodišnjem ocjenjivanju Decanter Wine World Awards (DWWA) čiji su rezultati objavljeni prije desetak dana.

Prije same dodjele nagrada skupu su se obratili neki od eminentnih gostiju među kojima su bili Tugomir Majdak, izaslanik premijera RH Andreja Plenkovića, Željko Stašević, generalni menadžer hotela Kempinski Adriatic Istria, Ezio Pinzan, izaslanik župana Istarske županije Borisa Miletića, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, predstavnice Decantera Caroline Gilby i Sylvia Wu, Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije, Milovan Popović, direktor Turističke zajednice Umag i Luka Rossi, predsjednik udruge Vinistra.


- Čestitke svim nagrađenim vinarima na ovoj eminentnoj manifestaciji, što je još jedna potvrda kvalitete u proizvodnji i prezentaciji vinske industrije u Hrvatskoj. Sve to je još jedan sjajan doprinos turističkoj ponudi uz koju ide i gastronomija i ovo je potvrda da je hrvatski turizam na dobrom putu promicanja kvalitete i izvrsnosti, rekao je na otvaranju skupa direktor HTZ-a Staničić.


U ime Decantera prisutne su pozdravile Caroline Gilby, zadužena za Balkan, srednju i istočnu Europu i Sylvia Wu, predstavnica za Aziju i sjever Europe, istaknuvši kako ove medalje nisu došle iz kurtoazije, već imaju svoju težinu i predstavljaju vina vrhunske kvalitete, čestitavši hrvatskim vinarima na uspjehu.

- Možemo reći da je ovo svojevrsna kruna našeg tridesetogodišnjeg djelovanja, nakon manifestacije Vinistra uspjeli smo prvi put u Hrvatsku dovesti Decanter, jedan od najrelevantnijih svjetskih faktora kad su vina u pitanju. Nadamo se da će ovo biti poticaj i vinarima u ostalim dijelovima Hrvatske da svi zajedno izgradimo kvalitetnu vinsku kartu prepoznatljivu u cijelom svijetu, rekao je Luka Rossi, predsjednik udruge Vinistra.


Uz Decanter, globalni svjetski vinski brend, udrugu Vinistra i Hrvatsku turističku zajednicu, partneri na ovom za hrvatsku vinsku scenu važnom projektu su Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica grada Umaga i Kempinski Hotel Adriatic Istria.Tekst i slike: Glas istre / Zvonimir Guzić

expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji