Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Gradonačelniku Umaga počasna titula „Ambasador znanja“
Protokolarne aktivnosti
02.02.2023.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Gradonačelniku Umaga počasna titula „Ambasador znanja“
Protokolarne aktivnosti
02.02.2023.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Gradonačelniku Grada Umaga Viliju Bassaneseu je, 31. siječnja 2023. godine, na svečanosti u Ljubljani, dodijeljena počasna titula „Ambasador znanja“ u organizaciji međunarodne profesionalne organizacije „Life Learning Academia-e“ iz Slovenije. Nagradu je svečano uručila direktorica Akademije Marjetka Kastner, a istu je u ime gradonačelnika preuzeo njegov zamjenik Mauro Jurman.


Prestižna titula „Ambasador znanja“ dodjeljuje se jednom godišnje istaknutim pojedincima iz cijelog svijeta koji funkcioniraju po principima sustava „VUCA – Volatility, Unvertainty, Complexity, Ambiguity“. U trenucima kada se događaju brze promjene u tehnologijama i kada je okvir rada nestalan, neizvjestan i složen, tada do izražaja dolazi inovativan rad koji ispunjava točno definirane kriterije profesionalnih i etičkih dostignuća, a u čijem su konstantnom fokusu učenje, znanje i povezivanje.


Tako je istaknuto kako je Grad Umag u posljednjih 10-tak godina napravio ogromne iskorake upravo po pitanju inovativnosti i održivosti kroz projekt „Umag: Smart City-Green City“, kao i podignuo ljestvicu na području gospodarske, socijalne i društvene politike. Inovativnim i održivim projektima osigurana je kvaliteta, po čemu je Umag postao primjer u smjeru predškolskog obrazovanja, demografije, politike mladih, međugeneracijske solidarnosti te socijalnih politika, i to ne samo u Hrvatskoj.


Grad Umag predstavlja potvrdu da gradovi mogu samostalno pokrenuti razvoj i biti svijetli primjer dobre prakse na raznim poljima. To je potvrda kvalitetnog rada cijelog tima, a na čelu s gradonačelnikom“ istaknula je direktorica prilikom uručivanja nagrade.


Nagrađenima se obratio i predstojnik ureda UN-a u Ženevi, dr. David Chikvaidze te istaknuo važnost inovativnosti i održivosti te primjera dobre prakse.


Iznimno sam ponosan da smo za rezultate svoga rada prepoznati i van granica Hrvatske. Rezultat je to rada cijeloga tima, od mojih zamjenika nadalje, stoga hvala Gradskoj upravi koja stvara grad u kojem je ugodno živjeti, obrazovati se, stvarati obitelj, raditi i u konačnici, planirati svoje umirovljeničke dane. Titula Ambasadora znanja je čast i potvrda da smo na pravom putu, ali i predstavlja dodatni motiv i poticaj za daljnji rad“, izjavio je gradonačelnik Bassanese.

expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji