Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Gradonačelniku Umaga počasna titula „Ambasador znanja“
Attivita' protocollari
02.02.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Gradonačelniku Umaga počasna titula „Ambasador znanja“
Attivita' protocollari
02.02.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Gradonačelniku Grada Umaga Viliju Bassaneseu je, 31. siječnja 2023. godine, na svečanosti u Ljubljani, dodijeljena počasna titula „Ambasador znanja“ u organizaciji međunarodne profesionalne organizacije „Life Learning Academia-e“ iz Slovenije. Nagradu je svečano uručila direktorica Akademije Marjetka Kastner, a istu je u ime gradonačelnika preuzeo njegov zamjenik Mauro Jurman.


Prestižna titula „Ambasador znanja“ dodjeljuje se jednom godišnje istaknutim pojedincima iz cijelog svijeta koji funkcioniraju po principima sustava „VUCA – Volatility, Unvertainty, Complexity, Ambiguity“. U trenucima kada se događaju brze promjene u tehnologijama i kada je okvir rada nestalan, neizvjestan i složen, tada do izražaja dolazi inovativan rad koji ispunjava točno definirane kriterije profesionalnih i etičkih dostignuća, a u čijem su konstantnom fokusu učenje, znanje i povezivanje.


Tako je istaknuto kako je Grad Umag u posljednjih 10-tak godina napravio ogromne iskorake upravo po pitanju inovativnosti i održivosti kroz projekt „Umag: Smart City-Green City“, kao i podignuo ljestvicu na području gospodarske, socijalne i društvene politike. Inovativnim i održivim projektima osigurana je kvaliteta, po čemu je Umag postao primjer u smjeru predškolskog obrazovanja, demografije, politike mladih, međugeneracijske solidarnosti te socijalnih politika, i to ne samo u Hrvatskoj.


Grad Umag predstavlja potvrdu da gradovi mogu samostalno pokrenuti razvoj i biti svijetli primjer dobre prakse na raznim poljima. To je potvrda kvalitetnog rada cijelog tima, a na čelu s gradonačelnikom“ istaknula je direktorica prilikom uručivanja nagrade.


Nagrađenima se obratio i predstojnik ureda UN-a u Ženevi, dr. David Chikvaidze te istaknuo važnost inovativnosti i održivosti te primjera dobre prakse.


Iznimno sam ponosan da smo za rezultate svoga rada prepoznati i van granica Hrvatske. Rezultat je to rada cijeloga tima, od mojih zamjenika nadalje, stoga hvala Gradskoj upravi koja stvara grad u kojem je ugodno živjeti, obrazovati se, stvarati obitelj, raditi i u konačnici, planirati svoje umirovljeničke dane. Titula Ambasadora znanja je čast i potvrda da smo na pravom putu, ali i predstavlja dodatni motiv i poticaj za daljnji rad“, izjavio je gradonačelnik Bassanese.

expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia