Icon home
Novosti
Odabrana novost
Još jedno Umagično ljeto uljepšalo tople umaške ljetne večeri
Manifestacije
02.09.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Još jedno Umagično ljeto uljepšalo tople umaške ljetne večeri
Manifestacije
02.09.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Unatoč nadasve drugačijoj godini obzirom na ograničenja uzrokovanim korona krizom, našim je građanima i umaškim turistima Ustanova Festum tijekom srpnja i kolovoza gotovo svakodnevno organizirala kulturno-zabavni program ne bi li se na području našeg prekrasnog grada barem donekle zadržao optimizam, osmjesi na licima posjetitelja te unijelo veselje u ovo doba pridržavanja epidemioloških mjera.


Raznovrsni ljetni program Umagičnog ljeta 2020. u Umagu je ugostio niz glazbenika iz Hrvatske, Italije, Njemačke pa čak i iz Gvineje Bisau te Zelenortskih otoka.


U skladu s propisima i mjerama koje su obilježili ovu doista specifičnu 2020. godinu, od 1. srpnja pa sve do kraja kolovoza Umažanke i Umažani te ostali gosti mogli su uživati u raznolikom glazbenom i kulturnom repertoaru, za sve ukuse i generacije.


I ovogodišnje je izdanje Umagičnog ljeta nudilo tri paketa sadržaja-"Umago summer", "Umago classica" te "Ljetno kino". Tako su u okviru programa „Umago summer“ u Umagu gostovale brojne domaće snage poput benda Febra, klape Lungomare, Puhačkog orkestra „Naša sloga“ Babići, vokalne skupine Istravaganti, a bili su tu i fantastični Soul Fingersi, najveća hrvatska diva glazbene estrade Radojka Šverko, Hele & Hutch, Stefano Hering & Dražen Petek, Sergio Pavat, Duo Gitaramezzo te mladi perspektivni pijanista David Tobias Bosch. U kolovozu je održana već pomalo tradicionalna baletna večer uz baletni spektakl „Don Quijote“ kojeg potpisuje Plesni centar Carlotta Grisi i voditelj Nicolae Vasc, a potom je održan i dvodnevni program svjetskog festivala „7 Sois 7 Luas“ koji je u Umag doveo glazbenike iz afričke Gvineje Bisau i Zelenortskih otoka.


Ljubitelji klasične glazbe mogli su uživati u donatorskom koncertu Ane Rucner te Mateja Meštrovića, u pratnji mlade domaće pijanistice Larise Rojnić. Župna je crkva ugostila i izvrsnog pijanistu Lovru Pogorelića, kvartet gitara „Apeiron“ te mladog sugrađanina Leonarda Medicu Gregoriča i kolegu Andra Manzonija koji čine Cave Canem Morsu Duo.


Ponedjeljkom, kad god je vrijeme dozvoljavalo, Trg 1. svibnja pretvarao se u Ljetno kino s nizom popularnih filmova stranih produkcija, različitih žanrova.


MMC galerija Grada Umaga ponudila je dvije izvrsne izložbe, „Litomimirkija“ Marte Živičnjak te „Izazov oblika“ Tee Bičić, a s galerijskim se programom nastavlja već u rujnu uz izložbu našeg Umažanina Nevena Jurjaka-Merlo de Graia.


U ljetnoj sezoni Ustanova Festum se pobrinula da i ljubitelji kazališta budu zadovoljeni. Naime, odgođena kazališna predstava-mjuzikl „Menopauza“ iz ožujka, održana je u kolovozu, pod prekrasnim umaškim zvjezdanim nebom u Stella Marisu. Tako su već dugo očekivane Sanja Doležal, Salome, Karmela Vukov-Colić i Arijana Čulina očekivano nasmijale i uveselile brojnu umašku publiku te i same doživjele svojevrsnu premijeru ovog mjuzikla na otvorenom. Što se kazališta tiče, ni ove godine ne nedostaje Zlatni lav-Međunarodni festival komornog teatra, pod nazivom "Kazalište zvuka-radiofonsko dramsko kazalište", kojim je otkriven svijet radio-drame, kao simbol početaka svih današnjih suvremenih medija komunikacije. Ove godine, u posve drugačijem formatu obzirom na okolnosti, na festivalskom je programu čak 37 radio-drama i ostalih radiofonijskih dramskih naslova iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije te Makedonije. Program Zlatnog lava traje sve do subote, 5. rujna 2020. godine.


U nadi da će epidemiološka situacija dopustiti, Ustanova Festum nastavlja već najesen s bogatim kazališnim i kino programima, u skladu s naloženim propisima i mjerama. Umaški program pratite putem www.eventiumag.com, www.umag.hr, Facebook stranice Grada Umaga, Facebook stranice Ustanove Festum te se prijavite na Newsletter putem web stanice Grada Umaga.


Tako će svi sugrađani već najesen uživati u potpuno novom ruhu umaške kino dvorane, u potpuno novom bogatom jesenskom programu.

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji