Icon home
Novosti
Odabrana novost
Nova zona za odmor i druženje u umaškim gradskim vrtovima
Projekti
15.04.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Nova zona za odmor i druženje u umaškim gradskim vrtovima
Projekti
15.04.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Hvalevrijedan projekt gradskih vrtova, kojeg je Grad Umag pokrenuo 2020. godine ne bi li na najdirektniji način utjecao na poboljšanje kvalitete života građana Umaga u socijalnom, zdravstvenom, ekonomskom, ali i ekološkom smislu, dobio je novi i zanimljivi kutak za odmor i druženje.


Naime, prilikom druženja s gradonačelnikom Vilijem Bassaneseom, a povodom dodjele ključeva kućica za alat, vrijedni i marljivi korisnici gradskih vrtova dosjetili su se vrlo zanimljive ideje kojom bi oplemenili sam projekt te poboljšali kvalitetu boravka u vrtovima. Stoga je Grad Umag odlučio poslušati svoje sugrađane te je prije nekoliko dana pokrenuo izgradnju platoa za buduću zonu odmora i druženja naših vrijednih gradskih poljoprivrednika.

Gradski će vrtovi tako dobiti kompletno opremljenu roštilj zonu sa stolom, klupama i vrtnim betonskim kaminom za roštiljanje, a sigurni smo da druženja i veselja neće nedostajati, naravno kada to epidemiološke mjere dopuste. 

imageLoader

„Riječ je o dodanoj vrijednosti koja će zasigurno razveseliti naše sugrađane koji već godinu dana svakodnevno borave na svježem zraku, uživaju u plodovima prirode, promiču zdrav način života te sami uzgajaju svoje povrće. Uvjereni smo kako je projekt gradskih vrtova zaista kvalitetan, a punkt za roštiljanje omogućit će onu potrebnu dozu odmora i druženja, a i boljeg upoznavanja“ napomenuo je gradonačelnik Bassanese.


Podsjetimo se, ukupno je 60 vrtnih parcela, površine cca 50m2, dano na korištenje građanima u svrhu uzgoja voća i povrća, začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe. Vrtne parcele su prije svega namijenjene građanima iz urbanih sredina, odnosno stambenih zgrada, a koji nemaju okućnicu ili zemljište pogodno za obrađivanje. Gradski vrtovi nalaze se nedaleko centra grada, na području naselja Vrh, a koriste se po simboličnoj cijeni od 3 kune po m2 godišnje. Grad Umag je korisnicima osigurao vodu, a potom kupio deset novih drvenih kućica za alat ne bi li naši sugrađani dobili što bolje uvjete za uzgoj zdrave i domaće hrane u svojem gradu.


„Obrađivanje vrta, u blizini centra grada, zasigurno predstavlja poruku zajedništva i solidarnosti, a ujedno i konkretnu pomoć kućanstvima koji u ovim vrtovima uzgajaju vlastito povrće ili bilje. Ovo je relativno maleni projekt, ali koji ima dušu i društveni značaj za sve nas“ zaključio je Bassanese.

expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji