Icon home
Novosti
Odabrana novost
Novi POS stanovi u Umagu: potpisan Ugovor o međusobnim pravima i obvezama
Projekti
04.11.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Novi POS stanovi u Umagu: potpisan Ugovor o međusobnim pravima i obvezama
Projekti
04.11.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Za 2020. zasigurno možemo reći da je „posebna“ i zahtjevna godina koja je brojne građane stavila pred nezamisliva iskušenja, no ta ista godina može također donijeti radosne i pozitivne vijesti. Upravo je jedna takva vijest danas, 4. studenog, stigla iz Zagreba gdje su, u prostorijama APN-a, direktor APN-a Dragan Hristov i gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, pristupili službenom potpisivanju Ugovora o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje građevine prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje u Umagu.


Predmetnim se Ugovorom uređuju međusobna prava i obveze u pogledu izgradnje višestambene građevine, uređenja okoliša i parkirališta buduće zgrade POS-a u Umagu. Riječ je o još jednom koraku koji vodi prema realizaciji projekta, odnosno faza koja prethodi izdavanju građevinske dozvole i objave natječaja za izgradnju te odabira izvođača.


Dakle, nakon izgrađene tri POS zgrade s ukupno 122 stana, u našem Umagu vrlo skoro kreće gradnja i četvrte s konačnih 84 stana na ukupnoj površini od 6601,00 m2, a u blizini samog centra grada.


Prisjetimo se, Grad Umag je kroz poticajnu stanogradnju još 2006. godine izgradio 33 stana. Sedam godina poslije, sagrađena je još jedna zgrada s novih 39 stanova po cijeni od 874 eura po četvornom metru, a u svibnju 2017. godine Umag postaje bogatiji za još jednu zgradu u kojoj je 50 mladih obitelji pronašlo svoj dom.


Pretočen u brojke, projekt novih POS stanova obuhvatit će izgradnju višekatnice (prizemlje + 5 katova). Ukupna neto stambena površina iznosit će 5299,05 m2, dok će ukupna neto površina zajedničkih prostora iznositi 1386,00 m2. Predviđena je izgradnja 84 stana, odnosno 14 stanova po etaži, a prema sljedećem rasporedu:

Broj stanova za 1 osobu veličine cca 44 m2: 18

Broj stanova za 2 osobe veličine cca 55 m2: 13

Broj stanova za 3 osobe veličine cca 67 m2: 31

Broj stanova za 4 osobe veličine cca 76 m2: 20

Broj stanova za 5 osoba veličine cca 85 m2: 2


„Ovim projektom izgradnje stanova cijenom povoljnijom od tržišne, mnogi će sugrađani riješiti važnu životnu potrebu - sigurno stanovanje. Projekt poticane stanogradnje je prije svega primjer odlične suradnje države i jedinice lokalne samouprave, a ujedno i najbolji društveni program čija je vrijednost višeznačajna jer ulijeva sigurnost u budući razvoj zajednice, u ovom slučaju zajednice našega Umaga“ istaknuo je gradonačelnik Bassanese prilikom potpisivanja. 

expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji