Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Gospodarstvo
Lokalne akcijske grupe
Lokalne akcijske grupe
Lokalna akcijska grupa – Sjeverna Istra

Lokalne akcijske grupe (LAG-ovi) su osnovane u svrhu davanja podrške razvoju ruralnih područja. LAG predstavlja partnerstvo predstavnika javnog, gospodarskog i civilnog sektora određenog ruralnog područja koje je osnovano s namjerom izrade i provedbe lokalne razvojne strategije tog područja.

LAG Sjeverna Istra osnovan je 2011. godine, danas ima 45 članova, a pokriva područje 11 jedinica lokalne samouprave (gradova: Buje, Buzet, Novigrad i Umag te općina: Brtonigla, Grožnjan, Lanišće, Oprtalj, Vižinada, Tar-Vabriga i Kaštelir-Labinci). Osnovni cilj LAG-a je poticanje infrastrukturnog, ekološkog, društvenog, obrazovnog, kulturnog, gospodarskog i drugog razvoja, kao i osiguranje protoka informacija i transfer znanja za napredak područja LAG-a.


Više informacija o LAG – u Sjeverna Istra možete potražiti ovdje.

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu "Pinna nobilis"

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu (FLAG) „Pinna nobilis“ osnovana je 2016. godine s ciljem poticanja razvoja ribarstva, akvakulture i marikulture te preuzimanja uloge nositelja gospodarskog razvoja ribarstva kroz doprinos stvaranju, održavanju i poboljšanju radnih mjesta u ribarstvu te zaštiti i dodavanju vrijednosti ribljim proizvodima.

Osnivači FLAG–a su predstavnici javnog, civilnog i gospodarskog sektora u ribarstvu, a djeluju na području Buja, Novigrada i Umaga te Brtonigle, Grožnjana i Oprtlja.


FLAG „Pinna nobilis“ je u 2017. godini izradila Lokalnu razvojnu strategiju u ribarstvu, organizirala radionice iz područja ribarstva te provela pilot projekt „Zona posebnog upravljanja u uvali Zambratija (Umag)“.


Više o FLAG–u možete saznati ovdje.

Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji