Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Gospodarstvo
Gospodarstvo Grada Umaga
Gospodarstvo Grada Umaga

Gospodarski uspon Grada Umaga započeo je još sredinom prošlog stoljeća kada se intenzivno provodila industrijalizacija izgradnjom novih tvornica, poljoprivredna proizvodnja počela se razvijati primjenom novih saznanja i postignuća, a započeo je i organizirani i intenzivni razvoj turizma.


U narednom periodu Grad Umag se počeo intenzivno razvijati pa je od malog ribarskog mjesta postao kulturno, gospodarsko i razvojno središte ovog dijela Istarske županije.

Zadnjih nekoliko godina realizirani su projekti izgradnje komunalne, prometne, poduzetničke i sportske infrastrukture koji su, uz obogaćivanje kulturnim i zabavnim sadržajima, pretvorili Grad Umag u mjesto sa sve ljepšom vizurom, koje svojim stanovnicima i posjetiteljima nudi bolju kvalitetu života, a poduzetnicima sve bolje preduvjete za daljnji razvoj.

Financijska i gospodarska stabilnost Grada Umaga ostvaruje se zahvaljujući zastupljenosti proizvodne i prerađivačke industrije, turizma, uslužnih i financijskih djelatnosti, poljoprivrede i ribarstva.


Daljnji gospodarski razvoj Grada Umaga definiran je dokumentom „Strategija razvoja Grada Umaga za razdoblje 2016. – 2021.“ koji daje smjernice razvoja u predstojećem petogodišnjem razdoblju. Istim se definira i dinamika investicija te realizacija novih projekata i programa te se na osnovama primjena novih znanja i tehnologija, planira utjecati na daljnji gospodarski razvoj Grada Umaga.


Bez obzira na Strategiju, Grad Umag je kontinuirano ulagao i ulaže velike napore u osiguranje osnovnih preduvjeta, kao i stvaranje povoljnog okruženja za daljnji razvoj gospodarstva, a navedeno se očituje prvenstveno kroz izgradnju potrebne komunalne infrastrukture te osiguranje poticajnih sredstava za poduzetnike. Na taj se način želi, kako poduzetnicima početnicima, tako i postojećim obrtima te trgovačkim društvima, omogućiti kvalitetniji uvjeti poslovanja.

Više o gospodarstvu

U nastavku popis zakona vezanih uz predmetno područje:

  • Zakon o trgovačkim društvima
  • Zakon o obrtu
  • Zakon o zadrugama
  • Zakon o državnim potporama
  • Zakon o poticanju malog gospodarstva
  • Zakon o trgovini
  • Zakon o zaštiti od buke
  • Zakon o unapređenju poduzetničke infrastrukture

Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji